Wat heb ik aan B2B marketing automation software?

De B2B Leadgeneratie GidsEr zijn verschillende doelgroepen die door marketingtechnieken benaderd worden. B2B is zo’n doelgroep. Dit staat voor het Engelse Business-to-Business, wat inhoudt dat het gaat om een samenwerking tussen bedrijven. De klanten van jouw bedrijf zijn bijvoorbeeld andere bedrijven in dezelfde sector, of een totaal andere sector. Bedrijven moeten anders benaderd worden met marketing dan consumenten. Ook B2B marketing kan met B2B marketing automation software geautomatiseerd worden. Maar hoe werkt dat precies? En wat kun je precies met deze software?

Wat zijn de voordelen van B2B marketing automation software?

Van deze lange term kan je misschien in de war raken, maar eigenlijk is B2B marketing automation software een simpel begrip. Het moet alleen even opgesplitst worden in verschillende delen:

 • B2B staat voor bedrijven naar bedrijven
 • Marketing is alles wat een bedrijf doet om de verkoop van producten of diensten te bevorderen
 • Automation betekent dat het proces (deels) automatisch zal verlopen
 • En software geeft aan dat er sprake is van speciale software die dit voor je regelt

Eigenlijk helpt de B2B marketing automation software je bij het automatiseren van het marketing proces voor zakelijke doelgroepen. Met deze software kun je namelijk allerlei gegevens bijhouden van mogelijke klanten, genaamd leads. Ieder bedrijf is anders en iedere potentiële klant wil weer iets anders. Het is belangrijk dat daarom iedere lead andere informatie ontvangt, speciaal op zijn wensen afgestemd. Stel dat je een bedrijf hebt dat kantoorartikelen verkoopt. Je zult dan andere informatie aan een school willen leveren dan aan een detailhandel in kantoorartikelen. Een school is namelijk op zoek naar iets totaal anders dan de detailhandel. De B2B marketing automation software zorgt ervoor dat wordt bijgehouden waar leads geïnteresseerd in zijn en dat er automatisch de juiste informatie naar hen wordt gestuurd.

Verdere mogelijkheden van B2B marketing automation software

Maar dit is nog niet alles. Met B2B marketing automation software kun je nog veel meer dan alleen maar content naar leads sturen. De software kan van elke lead bijhouden op welke pagina’s hij of zij is geweest op jouw website, hoe deze persoon naar jouw website is geleid en welke stappen hij heeft gevolgd om een product te kopen. Je kunt deze gegevens uitstekend gebruiken om jouw verschillende marketingkanalen te analyseren. Als je bijvoorbeeld veel tijd steekt in jouw Facebook-pagina en je ziet met de software dat deze maar weinig oplevert, kun je beter je tijd in andere marketingkanalen steken. Ook krijg je informatie over zoekwoorden in advertenties in bijv. Google die vaak naar jouw websiteleiden. Kortom, de mogelijkheden van B2B marketing automation software zijn legio.

Meer over:

Marketing automation eenvoudig uitproberen?  Vraag gratis proefaccount aan

Meer dan 2.000 bedrijven vertrouwen op Online Succes


Werkt samen met de apps die je al gebruikt


 • "Met Online Succes komen sales en marketing echt dichter bij elkaar! Zo krijg je inzicht op twee niveaus: je weet wie je website bezoekt en kan daar dus gepaste actie op nemen, én je leert binnen welke branches je boodschap aanslaat. Voor ons en onze klanten waardevolle informatie die tot nieuwe klanten leidt. Zo simpel is het."
  Rogier van der VeenRogier van der VeenStrategy Director Caldera Group
 • "Online Succes levert ons elke dag nieuwe relevante leads op een presenteerblaadje aan."
  Hans-Willem de LintHans-Willem de LintCommercieel directeur @ Mttm.nl
 • "Met Online Succes ervaar ik snelheid en gemak in ons lead generatie proces"
  Jeroen van der ToornJeroen van der ToornDirecteur Global Hardware Solutions
 • "Het team van Online Succes is extreem service gericht en helpt je inhoudelijk ook echt stappen te maken met lead generatie".
  Paul FreekePaul FreekeCustomer success @ Global Hardware Solutions
 • "Online Succes is een no-brainer als je meer klanten wilt."
  Nico MaessenNico MaessenCo-founder & Managing Partner Oogst online
 • "De koppeling tussen Salesforce en Online Succes bespaart ons kostbare tijd."
  Anne-Susan van EssenAnne-Susan van EssenInside sales & marketing HR2day

Begin vandaag nog met Online Succes   Vraag gratis proefaccount aan

Bekend van

Ontvang onze beste tips over B2B leadgeneratie

Ja, ik vind het prima om jullie e-mails te ontvangen.

In dit gratis eBook van 79 pagina’s ontdek je alles over B2B leadgeneratie.

Maak je nog geen gebruik van Online Succes?