B2B lead software

De B2B Leadgeneratie GidsLead software, officieel lead management software, is software die gebruikt wordt om leads te kwalificeren en te onderzoeken. Leads zijn mensen die interesse in jouw bedrijf hebben maar nog geen klant zijn. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk succesvolle leads genereren. Maar dat kan op een slimmere manier dan nummers van visitekaartjes bellen of mensen die een formulier hebben ingezonden direct te benaderen. Lead software helpt om interesse van leads bij te houden en meer grip te krijgen op je verkoop en marketing activiteiten.

Wat houdt lead software in?

Meestal wordt met lead software een bepaald programma bedoeld, dat het bijhouden van leads (lead management) centraliseert en vereenvoudigt. Lead software valt een beetje te vergelijken met een afgeslankt CRM en dan zeer sterk aangepast op (online) lead management. Dit betekent dat je alles wat met lead management te maken heeft kunt bereiken met lead software. Zelf alle leads bijhouden is namelijk niet te doen. Vergeten is menselijk, maar je wilt liever geen leads over het hoofd zien en mogelijk klanten mislopen. Door middel van lead software heb je alle leads ter plekke beschikbaar en kun je ze sorteren op bijvoorbeeld herkomst, opbrengst, moment van eerste contact, enzovoorts.

Wat is er mogelijk met lead software?

Met lead software heb je eindeloos veel mogelijkheden. Nadat je lead software hebt geprobeerd weet je al niet meer hoe je dit ooit zonder gedaan hebt! Hieronder vind je enkele kenmerken van lead software:

 • Alle informatie per lead staat overzichtelijk op een rij. Denk hierbij aan werkelijk alle gegevens die een lead met je gedeeld heeft.
 • De mogelijkheid om leads te sorteren op wat je maar wilt, bijvoorbeeld op campagne, woonplaats, opbrengst en moment van contact.
 • Bekijk per campagne wat de opbrengsten zijn; zowel het aantal leads als de opbrengsten die er met de campagne zijn behaald. Zo zie je snel welke campagne winstgevend is en welke campagne beter stopgezet kan worden.
 • Hoe sneller je een lead contacteert, hoe groter de kans dat deze toehapt en klant wordt. Maar neemt iemand bijvoorbeeld de telefoon niet op? Stel een reminder voor jezelf in met de lead software, zodat je de lead niet vergeet.
 • De database wordt continue geüpdatet, waardoor je direct nieuwe leads en nieuwe inkomsten kunt herkennen.
 • Niet alleen opbrengsten, maar ook het rendement is van belang bij het bepalen van succesvolle leads. Als je erg veel geld in een campagne steekt moet er nog veel meer uitgehaald worden om een goed rendement te behouden. Bekijk overzichtelijk per lead en campagne het rendement!
 • Duidelijke informatie voor Marketing en Sales. Marketing weet welke campagnes succesvol zijn en welke verbeterd of stopgezet moeten worden, Sales weet precies met wie ze contact op moeten nemen en op welke manier.

Lead software neemt je dus diverse taken uit handen op het gebied van lead management.

Meer over:

Onze B2B lead software proberen?  Vraag gratis proefaccount aan

Meer dan 2.000 bedrijven vertrouwen op Online Succes


Werkt samen met de apps die je al gebruikt


 • "Alsof je dagelijks een pot met goud in je inbox krijgt."
  Leopold van OostenLeopold van OostenCo-owner Legalloyd
 • "Met Online Succes komen sales en marketing echt dichter bij elkaar! Zo krijg je inzicht op twee niveaus: je weet wie je website bezoekt en kan daar dus gepaste actie op nemen, én je leert binnen welke branches je boodschap aanslaat. Voor ons en onze klanten waardevolle informatie die tot nieuwe klanten leidt. Zo simpel is het."
  Rogier van der VeenRogier van der VeenStrategy Director Caldera Group
 • "Online Succes reikt automatisch leads aan die bij opvolging via de telefoon ook aangeven daadwerkelijk interesse te hebben."
  Wouter VonkWouter VonkMarketing Manager Simpled Card
 • "Bij online succes heeft ons succes oprecht de hoogste prioriteit. Geen support vraag is te veel en ik voel me altijd VIP. They walk the talk!"
  Marieke PostMarieke PostMarketing Manager EcoChain Technologies
 • "Met Online Succes ervaar ik snelheid en gemak in ons lead generatie proces"
  Jeroen van der ToornJeroen van der ToornDirecteur Global Hardware Solutions
 • "Online Succes levert ons elke dag nieuwe relevante leads op een presenteerblaadje aan."
  Hans-Willem de LintHans-Willem de LintCommercieel directeur @ Mttm.nl

Begin vandaag nog met Online Succes   Vraag gratis proefaccount aan

Bekend van