Hoe werkt B2B IP tracking? 

Het herkennen van potentiële klanten op je website is een relevante techniek om nieuwe klanten te winnen. Dat is belangrijkste reden waarom B2B IP tracking is ontwikkeld; Je krijgt ermee nauwkeurig inzicht welke bedrijven je website bezoeken, welke pagina’s zij bekijken en waar hun interesse naar uit gaat. Door deze bedrijven vervolgens met gerichte campagnes te benaderen, is het een interessant instrument om klantrelaties op te bouwen en te behouden.

Wat is B2B IP tracking?

Door een script op je website te plaatsen kun je aan de hand van een IP-adres van de bezoeker het bijbehorende bedrijf achterhalen dat je website bezoekt. Zoals de term ‘B2B’ al aangeeft, werkt dit enkel voor zakelijke internet aansluitingen, niet voor consumenten internet aansluitingen. 

De B2B IP tracking van Online Succes koppelt openbare informatie over het IP-adres aan bedrijfsgegevens. Door onze partnership met de marktleider in bedrijfsgegevens Company.info, krijgt je vervolgens een compleet bedrijfsprofiel tot je beschikking met o.a. NAW gegevens, sociale media profielen, beslissersinformatie (DMU) en de bezochte pagina’s.

Waarom B2B IP tracking gebruiken binnen je organisatie?

Uit onderzoek blijkt dat maximaal 5% van websitebezoekers contact met je opneemt om bijvoorbeeld een offerte aan te vragen, informatie te downloaden of om een afspraak in te plannen. Daarmee houd je dus nog 95% over die ‘verdwijnt’. Met B2B IP tracking kun je de bezoeker die zelf geen actie onderneemt alsnog achterhalen om ze vervolgens met een gerichte campagne op te volgen.

Voordelen van B2B IP tracking:

 • Krijg direct inzicht welke potentiële klanten je website bezoeken
 • Houd klanten en prospects eenvoudig in het vizier
 • Verkoop eerder aanvullende producten bij bestaande klanten

Voldoet B2B IP tracking aan de privacywetgeving?

De B2B IP tracking functie van Online Succes herkent bedrijven die je website bezoeken en verrijkt deze vervolgens met relevante bedrijfsinformatie om je zo een compleet bedrijfsprofiel te geven. Met de B2B IP tracking functie wordt er geen persoonlijke identificeerbare informatie gekoppeld aan het bezoek. Hiermee voldoet Online Succes volledig aan de huidige Nederlandse privacywetgeving.

B2B IP tracking gratis proberen? Vraag nu een proefpakket aan en start direct

Meer dan 2.000 bedrijven vertrouwen op Online Succes


Werkt samen met de apps die je al gebruikt


 • "Online Succes reikt automatisch leads aan die bij opvolging via de telefoon ook aangeven daadwerkelijk interesse te hebben."
  Wouter VonkWouter VonkMarketing Manager Simpled Card
 • "Met Online Succes komen sales en marketing echt dichter bij elkaar! Zo krijg je inzicht op twee niveaus: je weet wie je website bezoekt en kan daar dus gepaste actie op nemen, én je leert binnen welke branches je boodschap aanslaat. Voor ons en onze klanten waardevolle informatie die tot nieuwe klanten leidt. Zo simpel is het."
  Rogier van der VeenRogier van der VeenStrategy Director Caldera Group
 • "Online Succes is een no-brainer als je meer klanten wilt."
  Nico MaessenNico MaessenCo-founder & Managing Partner Oogst online
 • "Alsof je dagelijks een pot met goud in je inbox krijgt."
  Leopold van OostenLeopold van OostenCo-owner Legalloyd
 • "Bij online succes heeft ons succes oprecht de hoogste prioriteit. Geen support vraag is te veel en ik voel me altijd VIP. They walk the talk!"
  Marieke PostMarieke PostMarketing Manager EcoChain Technologies
 • "Online Succes levert ons elke dag nieuwe relevante leads op een presenteerblaadje aan."
  Hans-Willem de LintHans-Willem de LintCommercieel directeur @ Mttm.nl

Begin vandaag nog met Online Succes

Bekend van

Weten hoe onze klanten hun succes vergroten?   BEKIJK KLANTCASES