Hoe werkt B2B IP tracking? 

Het herkennen van potentiële klanten op je website is een relevante techniek om nieuwe klanten te winnen. Dat is belangrijkste reden waarom B2B IP tracking is ontwikkeld; Je krijgt ermee nauwkeurig inzicht welke bedrijven je website bezoeken, welke pagina’s zij bekijken en waar hun interesse naar uit gaat. Door deze bedrijven vervolgens met gerichte campagnes te benaderen, is het een interessant instrument om klantrelaties helpen op te bouwen en te behouden.

Wat is B2B IP tracking?

Door een script op je website te plaatsen kun je aan de hand van een IP-adres van de bezoeker het bijbehorende bedrijf achterhalen dat je website bezoekt. Zoals de term ‘B2B’ al aangeeft, werkt dit enkel voor zakelijke internet aansluitingen, niet voor consumenten internet aansluitingen.

De B2B IP tracking van Online Succes koppelt openbare informatie over het IP-adres aan bedrijfsgegevens. Vervolgens krijg je een compleet bedrijfsprofiel tot je beschikking op basis van Kamer van Koophandel data, incl. NAW gegevens, sociale media profielen, contact suggesties (DMU) en de bezochte pagina’s.

Waarom B2B IP tracking gebruiken binnen je organisatie?

Uit onderzoek blijkt dat maximaal 5% van websitebezoekers contact met je opneemt om bijvoorbeeld een offerte aan te vragen, informatie te downloaden of om een afspraak in te plannen. Daarmee houd je dus nog 95% over die ‘verdwijnt’. Met B2B IP tracking kun je de bezoeker die zelf geen actie onderneemt alsnog achterhalen om ze vervolgens met een gerichte campagne op te volgen.

Dit zijn de voordelen:

  • Krijg direct inzicht welke potentiële klanten je website bezoeken
  • Houd klanten en prospects eenvoudig in het vizier
  • Verkoop eerder aanvullende producten bij bestaande klanten

Voldoet B2B IP tracking aan de privacywetgeving?

De B2B IP tracking functie van Online Succes herkent de IP-adressen van bedrijven die je website bezoeken en koppelt dit vervolgens aan bedrijfsinformatie (KvK) om je zo een compleet bedrijfsprofiel te geven. Bij de bedrijven herkenning wordt er geen persoonlijke identificeerbare informatie gekoppeld aan het bezoek.

Bedrijven herkenning mag zonder consent (en gebruikt ook geen cookie). In ons helpcentrum lees je hier alles over. Ook vind je een AVG / GDPR sectie in ons helpcentrum met alle informatie. Op deze manier voldoet Online Succes volledig aan de Nederlandse privacywetgeving. Heb je vragen hierover, stel ze gerust via onze chat rechtsonder op deze pagina.

B2B IP tracking gratis proberen?   Vraag gratis proefaccount aan

Meer dan 600 bedrijven vertrouwen op Online Succes


  • "Online Succes is een onmisbaar instrument voor elk B2B bedrijf om nieuwe klanten mee te vinden."
    Nico MaessenNico MaessenGrowth Strategist, Ondernemer, Adviseur
  • "Online Succes levert ons elke dag nieuwe relevante leads op een presenteerblaadje aan."
    Hans-Willem de LintHans-Willem de LintCommercieel directeur @ Mttm.nl

 

Proberen? Gratis aan de slag

30 dagen gratis  •  Upgrade vanaf € 39 p/m

Maak jouw proefaccount »

Bekijk alle prijzen