B2B lead nurturing

De B2B Leadgeneratie GidsAls je met campagnes verschillende leads hebt verkregen, is het belangrijk dat deze leads gecontacteerd worden. Je wilt niet de mensen in spanning achterlaten, je wilt ze juist klant maken! Dit wordt samengevat in het begrip ‘lead nurturing’, letterlijk het voeden van je leads. Waar voed je ze dan mee? Met activerende informatie over je bedrijf en je producten, zodat de leads overtuigd worden om klant te worden. Lees hier meer informatie over lead nurturing en hoe je dit in de praktijk kunt toepassen.

Houd goed je leads bij met lead management software

Lead nurturing kan alleen correct plaatsvinden als alle leads overzichtelijk bij elkaar zijn gebracht in een database. Hiervoor maak je gebruik van speciale software. Deze software kan gezien worden als CRM, speciaal voor lead management. Alle leads komen in de database van dit programma te staan. Je kunt ze daarna op verschillende manieren sorteren, bijvoorbeeld op de manier waarop ze hun contactgegevens hebben verzonden, of de manier waarop ze benaderd willen worden. Lead management software is onmisbaar om goed je leads bij te houden.

Lead nurturing en de resultaten bijhouden

Als je eenmaal een grote database met leads hebt, wil je ze natuurlijk benaderen. Een vuistregel voor leads is om ze zo snel mogelijk te benaderen. Dat straalt namelijk interesse uit en voorkomt dat mensen vergeten dat ze hun gegevens hadden achtergelaten. Maak altijd gebruik van de voorkeur media van jouw leads; ga geen mensen bellen die expliciet hebben aangegeven niet gebeld te willen worden. Niet alle leads worden natuurlijk uiteindelijk klant. Een tweede vuistregel voor leads is dat ongeveer een kwart geen klant wil worden, een kwart klant wordt en de helft nog onzeker is. Het is jouw taak om die helft te overtuigen en om die 25% binnen te halen.

Deze informatie kun je ook gebruiken bij lead nurturing. Als mensen een offerte hebben aangevraagd weet je al dat ze geïnteresseerd zijn. Deze mensen kun je beter bellen om een afspraak mee te maken, want bellen komt persoonlijker over. Hebben mensen alleen een brochure aangevraagd? Stuur ze dan een informatieve e-mail met de brochure, waarin je mensen uit laat kijken naar de volgende e-mails en ze aanspoort om de brochure uitgebreid te lezen. Met de lead management software kun je van alle e-mails bekijken wat ermee gebeurt. Je kunt zien of de mails geopend worden, of de bijlagen gelezen worden of dat de mails direct worden weggegooid. Gebruik deze informatie om jouw database up-to-date te houden: verwijder gelijk de leads die de e-mail hebben weggegooid. Het heeft geen zin om achter mensen aan te lopen als ze toch geen klant willen worden. Soms haal je mensen met drie ‘nurturing’ e-mails al binnen, andere keren heb je er wel tientallen voor nodig. Maar zolang als de leads je mails blijven lezen, hebben ze in ieder geval interesse!

Meer over:

B2B lead nurturing uitproberen?  Vraag gratis proefaccount aan

Meer dan 2.000 bedrijven vertrouwen op Online Succes


Werkt samen met de apps die je al gebruikt


 • "Met Online Succes komen sales en marketing echt dichter bij elkaar! Zo krijg je inzicht op twee niveaus: je weet wie je website bezoekt en kan daar dus gepaste actie op nemen, én je leert binnen welke branches je boodschap aanslaat. Voor ons en onze klanten waardevolle informatie die tot nieuwe klanten leidt. Zo simpel is het."
  Rogier van der VeenRogier van der VeenStrategy Director Caldera Group
 • "Online Succes levert ons elke dag nieuwe relevante leads op een presenteerblaadje aan."
  Hans-Willem de LintHans-Willem de LintCommercieel directeur @ Mttm.nl
 • "Bij online succes heeft ons succes oprecht de hoogste prioriteit. Geen support vraag is te veel en ik voel me altijd VIP. They walk the talk!"
  Marieke PostMarieke PostMarketing Manager EcoChain Technologies
 • "Online Succes reikt automatisch leads aan die bij opvolging via de telefoon ook aangeven daadwerkelijk interesse te hebben."
  Wouter VonkWouter VonkMarketing Manager Simpled Card
 • "Het team van Online Succes is extreem service gericht en helpt je inhoudelijk ook echt stappen te maken met lead generatie".
  Paul FreekePaul FreekeCustomer success @ Global Hardware Solutions
 • "De koppeling tussen Salesforce en Online Succes bespaart ons kostbare tijd."
  Anne-Susan van EssenAnne-Susan van EssenInside sales & marketing HR2day

Begin vandaag nog met Online Succes   Vraag gratis proefaccount aan

Bekend van