B2B leads genereren

De B2B Leadgeneratie GidsJe bent ze vast wel eens tegengekomen: contactformulieren op websites waar gevraagd werd om je gegevens in ruil voor meer informatie over een product of een bepaalde aanbieding. Soms zijn deze aanbiedingen wel erg verleidelijk, waardoor je toch je gegevens invoert en op de verzendknop klikt. Het bedrijf dat dit formulier heeft opgezet is dan ontzettend blij: zij hebben namelijk een nieuwe lead!

B2B leads genereren – hoe werkt het?

Wat is dat precies, een lead? Leads zijn gegevens van mensen die eventueel klant willen worden bij jouw bedrijf of die interesse in jouw bedrijf hebben. Er zijn bedrijven en organisaties die erg afhankelijk zijn van voldoende leads. Denk bijvoorbeeld aan een tijdschrift: zij kunnen niet altijd rondkomen van de abonnees en de mensen die af en toe het tijdschrift in de boekhandel kopen. Daarom zetten zij campagnes op om leads te genereren, vaak door middel van een proefpakket. Met het proefpakket kunnen de leads kijken wat ze van het tijdschrift vinden, terwijl de afdeling Verkoop van het tijdschrift hard zijn best doet om de lead te overtuigen een echt abonnement aan te schaffen. Een andere manier om leads en klanten te genereren is door een cadeau aan te bieden voor nieuwe abonnees. Dat kan mensen over de streep trekken om toch klant te worden en het abonnement aan te schaffen.

Manieren om leads te genereren

Er zijn verschillende manieren om leads te genereren. Het is erg afhankelijk van je bedrijf en het doel dat je met de leadcampagne hebt hoe die campagne er uit gaat zien. Veel leads genereren gaat niet in één keer, daarvoor zul je enkele dingen moeten doen:

 1. Zorg dat je website goed vindbaar is op het internet. Een groot deel van de bezoekers van jouw website komen via zoekmachines zoals Google. Met SEO-teksten en goede inkomende links naar de site zorg je dat jouw website hoog komt te staan bij bepaalde zoektermen.
 2. Bijna twee derde van de websites van kleine bedrijven hebben geen enkel contactformulier, terwijl dit één van de eerste manieren is om leads te genereren. Maak dus een contactformulier aan, bijvoorbeeld om een offerte op te vragen.
 3. Verschillende sociale media kunnen je ook helpen leads te genereren. Als je veel ‘likes’ of ‘volgers’ hebt, zien meer mensen wat je aan het doen bent en welke aanbiedingen je hebt.
 4. Een optie is om regelmatig een nieuwsbrief te sturen naar geïnteresseerden. Laat mensen hiervoor een formulier op je website invullen, waarbij ze bijvoorbeeld aan kunnen vinken of ze wel of geen aanbiedingen willen ontvangen.
 5. Met een prijs of aanbieding kun je mensen sneller overtuigen om hun gegevens achter te laten. Beloof ze bijvoorbeeld een proefpakket of een klein cadeau.
 6. Als je eenmaal een goed aantal leads hebt, moet er ook wat mee gebeuren. Met goede lead management software kun je alle leads sorteren en precies zien welke lead op welke manier gecontacteerd wil worden.

Meer over:

30 dagen kosteloos leads genereren?  Vraag gratis proefaccount aan

Meer dan 2.000 bedrijven vertrouwen op Online Succes


Werkt samen met de apps die je al gebruikt


 • "Alsof je dagelijks een pot met goud in je inbox krijgt."
  Leopold van OostenLeopold van OostenCo-owner Legalloyd
 • "Met Online Succes ervaar ik snelheid en gemak in ons lead generatie proces"
  Jeroen van der ToornJeroen van der ToornDirecteur Global Hardware Solutions
 • "De koppeling tussen Salesforce en Online Succes bespaart ons kostbare tijd."
  Anne-Susan van EssenAnne-Susan van EssenInside sales & marketing HR2day
 • "Met Online Succes komen sales en marketing echt dichter bij elkaar! Zo krijg je inzicht op twee niveaus: je weet wie je website bezoekt en kan daar dus gepaste actie op nemen, én je leert binnen welke branches je boodschap aanslaat. Voor ons en onze klanten waardevolle informatie die tot nieuwe klanten leidt. Zo simpel is het."
  Rogier van der VeenRogier van der VeenStrategy Director Caldera Group
 • "Online Succes reikt automatisch leads aan die bij opvolging via de telefoon ook aangeven daadwerkelijk interesse te hebben."
  Wouter VonkWouter VonkMarketing Manager Simpled Card
 • "Online Succes is een no-brainer als je meer klanten wilt."
  Nico MaessenNico MaessenCo-founder & Managing Partner Oogst online

Begin vandaag nog met Online Succes   Vraag gratis proefaccount aan

Bekend van