Review van 7 populaire online landingspagina tools

Review van 7 populaire online landingspagina tools

Landingspagina’s zijn essentieel om van bezoekers nieuwe leads te maken. Waarschijnlijk heb je artikelen gelezen over hoe een ideale landingspagina eruit moet zien.

Welke landingspagina opzet werkt nu echt het beste? Dat is iets wat je zelf moet testen zodat je erachter komt hoe de ideale landingspagina eruit ziet voor jouw doelgroep. Dat betekent veel aanpassingen doen en deze testen.

Als je aanpassingen aan jouw landingspagina wilt maken zonder een webbureau of webdesigner in te huren, kun je gebruik maken van online tools om landinsgpagina’s mee te maken.

Een aantal redenen om te kiezen voor een online landingspagina tool:

  • Meestal de goedkoopste optie
  • Snel te realiseren
  • Je kunt zelf teksten toevoegen en deze testen zonder een tekstschrijver in eerste instantie in te huren
  • Je slaat het grafische design proces over omdat je de beschikking hebt uit enorm veel templates
  • Het eindresultaat zal meer dan voldoende zijn voor wat je wilt bereiken

Er zijn echter erg veel verschillende leveranciers op de markt met wisselende prijs en mogelijkheden. Daarom hebben we 7 populaire onlie landingspagina tools onder de loep genomen en in een handig overzicht weergegeven zodat jij de juiste software keuze kunt maken voor het maken van jouw landingspagina’s.

De lijst van 7 online landingspagina tools

Hieronder de lijst van 7 populaire online landingspagina tools die we hebben vergeleken:

Vergelijking van de 7 online landingspagina tools

De prijzen en de verschillende mogelijkheden van de tools vind je hieronder in een handig overzicht:

landingspagina-tools-review-vergelijking

Optimalisatie van jouw landingspagina

Als je genoeg bezoekers naar jouw landingspagina hebt gekregen, kun je kijken of je deze kunt verbeteren door conversie optimalisatie toe te passen. Je kunt meerdere varianten van jouw landingspagina tegelijkertijd testen en op basis van de resultaten beslissen welke pagina het beste presteert.

En mocht je een van de genoemde landingspagina tools gebruiken, dan heb je zelfs al de mogelijkheid om A/B testen uit te voeren.

Hiervoor kun je ook een online tool gebruiken zoals:

Welke online landingspagina tool is nu het meest geschikt?

Om erachter te komen welke landingspagina tool het meest geschikt is, kun je een aantal testen doen op basis van het bovenstaande overzicht. Wij hebben zelf positieve ervaringen met zowel Unbounce als LeadPages.

Hierbij is Unbounce iets duurder met een prijs van $49 p/m, het abonnement bij LeadPages met min of meer dezelfde functionaliteiten kost $40 p/m. Zie voor de verschillen tussen deze twee het overzicht hierboven. Wat ons betreft dus allebei aanraders, afhankelijk van jouw wensen en natuurlijk je budget!

Je hebt nu ons overzicht van 7 online landingspagina tools gelezen. We zijn benieuwd naar jouw ervaringen, vragen of suggesties hierover. We lezen ze graag, deel ze in de reacties hieronder!

Frank is mede-oprichter van Online Succes en heeft eind 2019 zijn taken neergelegd om zich te concentreren op zijn andere bedrijven en zijn familie. Zijn online marketing kennis deelde hij graag via e-books en blog artikelen zoals deze.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*