5 video marketing tools om top video content te maken

5 video marketing tools om top video content te maken

Je denkt wellicht dat video vooral van belang is voor B2C bedrijven, alleen niets is minder waar. Maar liefst 96 procent van de B2B-bedrijven is bezig met video content marketing.

Video kan dus niet meer ontbreken in jouw B2B marketing strategie. Hoe kun je toch eenvoudig top video content maken zonder een heel productieteam in te huren? Ik heb hiervoor 5 eenvoudige tools op een rij gezet waarmee je direct aan de slag kunt gaan om video content te maken.

De lijst van 5 video marketing tools

Hieronder het overzicht van video marketing tools die we hebben vergeleken:

  • Lumen5
  • Rocketium
  • video
  • Bigvu
  • Magisto

1. Lumen5

Lumen5 maakt het wel heel erg eenvoudig om een video te maken. Het enige wat je hoeft te doen is een link van je artikel op te geven en de tool maakt vervolgens zelf een eerste opzet van je video. Dit werkt onder andere op basis van de kop en subkoppen van je artikel.

Vervolgens kun je de video aanpassen door teksten of afbeeldingen te vervangen en eventueel muziek toe te voegen. Je kunt gebruik maken van gratis stockphoto’s en video’s van Unsplash maar ook van betaald materiaal via Getty Images.

Wij gebruiken Lumen5 ook zelf regelmatig om artikelen om te zetten naar video. Een voorbeeld vind je hieronder van het artikel ‘Wat is marketing automation’:

Prijs: gratis of $49 per maand

2. Rocketium

Rocketium is een zeer uitgebreide online video tool met meer opties dan Lumen5. Je kunt naast eigen afbeeldingen en video’s ook kiezen uit meer dan 2 miljard (!) afbeeldingen en video’s van Pexels, Pixabay, Shutterstock, Lobster, Storyblocks and Soundstripe. Standaard kun je ook uit templates kiezen om je video op te bouwen.

Daarnaast is Rocketium ook gebouwd voor teams. Je kunt communiceren met elkaar en zelfs via een Kanbanbord inzicht krijgen in de verschillende fases van je video’s:

Prijs: je kunt vanaf $40 per maand starten met het Professional pakket.

3. Wave.video

Wave.video is simpel in gebruik. De tool helpt je om binnen een paar minuten je video te maken, te bewerken en te delen. Wave.video heeft een enorm uitgebreide database met stockfoto’s en -video’s van Storyblocks en ShutterStock. Met meer dan 200 miljoen bestanden om uit te kiezen hoef je niet meer je eigen afbeeldingen en video’s te maken alleen dat kan natuurlijk wel.

Je kunt volledig je eigen video maken of aan de slag gaan op basis van een van de vele templates. Daarnaast kun je je video ook eenvoudig geschikt maken voor de verschillende hoogte- en breedteverhoudingen: portret, rechthoekig of landscape. Zo kun je eenvoudig voor specifieke sociale media een aparte video maken.

Prijs: $39 per maand (jaarlijks betaald) voor het Pro pakket.

4. Bigvu

Bigvu stelt je in staat om zelf video’s te maken van je eigen content maar ook afbeeldingen en video’s van de gratis stockphoto website Pixabay toe te voegen. De kwaliteit van het stockmateriaal is hierdoor wat beperkt omdat het gratis is.

De editor is in het begin even wennen maar uiteindelijk kun je hier mooie video’s mee maken, vooral de tekstovergangen spraken mij aan. Verder is het ook handig dat je aan het einde automatisch een ‘business card outro’ kunt toevoegen met je logo en contactgegevens.

Als je audio wilt toevoegen dan is het aanbod wat beperkt, gelukkig kun je ook eigen audio toevoegen van andere sites zoals bijvoorbeeld AudioJungle.

Prijs: vanaf $9,99 per maand en Bigvu is hiermee de goedkoopste betaalde online video tool.

5. Magisto

Magisto is een erg gebruiksvriendelijke online video-editor. Je kunt in een paar eenvoudige stappen je eigen video maken. En het mooie is dat je de stockdatabase van iStockphoto met materiaal van hoge kwaliteit kunt gebruiken in het business pakket.

Hieronder zie je een video over “4 tools om je video hoger in YouTube te krijgen” gebaseerd op dit artikel die je met Magisto kunt maken:

Prijs: vanaf $9,99 per maand (jaarlijks betaald) voor het Professional pakket, zonder watermerk en ook zonder iStockphoto database. Je moet dan zelf de video’s en afbeeldingen uploaden die je wilt gebruiken in je videoproject. Het Business pakket is $34,99 per maand (jaarlijks betaald), o.a. met gebruik van de iStockphoto database.

Bonus tip: voeg automatisch ondertiteling toe aan je video

Het toevoegen van ondertiteling aan je video heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo helpt dit bijvoorbeeld de zoekmachines beter te begrijpen waar je video over gaat. En dit kan weer resulteren in een hogere positie in de zoekmachines en meer views.

Alleen wist je dat 85% van de kijkers je video zonder geluid bekijkt? Zonder geluid is het mogelijk om kijkers snel te verliezen. Zorg dan ook dat je ondertiteling toevoegt aan jouw video’s.

Je kunt dit eenvoudig zelf doen door je video op YouTube te plaatsen. Klik bij je video op ‘Subtitles/CC’, ‘Add new subtitle’ en selecteer daar ‘Dutch’. Als je vervolgens op ’transcribe and autosync’ klikt, ondertitelt YouTube automatisch je video. De ondertiteling zal waarschijnlijk niet helemaal vlekkeloos zijn, daarom kun je dit ook nog zelf aanpassen.

Als je je video niet op YouTube plaatst maar bijvoorbeeld op Vimeo, LinkedIn of Facebook, dan kun je de ondertiteling als .SRT bestand downloaden. Dit bestand kun je vervolgens weer toevoegen aan de video op het platform waar je de video op plaatst. Zo maak je in een handomdraai ondertiteling voor je video’s!

Conclusie

Of je nu video’s wilt maken voor je blog of voor je sociale media kanalen, met deze 5 tools voor het maken van video’s kun je direct aan de slag gaan om top video content te maken. En het maken van video’s hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn als je met deze tools aan de slag gaat.

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen, vragen of suggesties over deze video marketing tools. We lezen ze graag, deel ze in de reacties hieronder!

Op zoek naar meer B2B video marketing tips? Lees dan Hoe je video inzet voor elke stap in de B2B salesfunnel.

Jij bent er toch ook bij?

Al ruim 5.000 professionals ontvangen maandelijks onze blogs.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alex is oprichter van Online Succes. Hij helpt bedrijven te groeien door vragen te stellen en zijn kennis te delen.

Reageren

Wat zijn jouw gedachten over dit artikel? Deel ze hier met andere lezers!

Voel je vrij te reageren, jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*