Review van 10 webinar software leveranciers

Review van 10 webinar software leveranciers

Een van de beste manieren om leads te genereren voor jouw business is het geven van webinars. Via een webinar kun je interactief jouw kennis delen en de deelnemers in contact brengen met jouw product of dienst.

Om een webinar te geven, heb je alleen wel webinar software nodig. Er zijn echter erg veel verschillende leveranciers op de markt met wisselende prijs en mogelijkheden. Daarom hebben we 10 populaire webinar software leveranciers onder de loep genomen en in een handig overzicht weergegeven zodat jij de juiste software keuze kunt maken voor jouw webinars.

De lijst van 10 webinar software leveranciers

Hieronder de lijst van 10 webinar software leveranciers die we hebben vergeleken:

Vergelijking van de 10 webinar software leveranciers

De prijzen en de verschillende mogelijkheden van de software vind je hieronder in een handig overzicht. Klik op het overzicht voor de vergroting:

webinar-software-review-vergelijking

Google Hangouts: een alternatief voor webinar software?

Een speciale vermelding verdient Google Hangouts om een webinar mee te geven. Met deze gratis communicatiesoftware van Google kun je jouw webinar geven (en opnemen) aan een onbeperkt aantal mensen.

Met Google Hangouts hebben wij ook met succes webinars gegeven. Helaas ontbreekt het wel aan mogelijkheden zoals registratie, opvolging en e-mailmogelijkheden om deelnemers uit te nodigen. Leveranciers die in dit gat zijn gedoken zijn WebinarJam, WebinarsOnAir en het Nederlandse WebinarGeek. Zij bieden dit soort mogelijkheden – tegen betaling – bovenop Google Hangouts.

Welke webinar software is nu het meest geschikt?

Een van de belangrijkste criteria voor het selecteren van een goede webinar software leverancier is de betrouwbaarheid van de dienst. Je kunt het je niet veroorloven dat de verbinding tijdens jouw webinar uitvalt. De beste manier om dit te ervaren is uiteindelijk door een aantal testen te doen.

Wij hebben zelf de meeste en beste ervaring met GoToWebinar en GVO Conference. Deze twee leveranciers zijn zo’n beetje de duurste (GoToWebinar) en de goedkoopste (GVO) leveranciers van deze software. Daarnaast is GoToWebinar al jaren marktleider op dit gebied. Zie voor de verschillen tussen deze twee het bovenstaande overzicht. Wat ons betreft dus allebei aanraders, afhankelijk van jouw wensen en natuurlijk je portemonnee!

Je hebt nu ons overzicht van 10 webinar software leveranciers gelezen. We zijn benieuwd naar jouw ervaringen, vragen of suggesties hierover. We lezen ze graag, deel ze in de reacties hieronder!

Dank aan Kikolani voor de inspiratie

Vond je dit interessant?

Meld je hier aan voor de Online Succes Blog notificaties. Je ontvangt elke 14 dagen een e-mail met ons nieuwste artikel en nieuws over Online Succes.

Frank is ondernemer en mede-oprichter van Online Succes: B2B marketing software die je nieuwe verkoopkansen aanreikt. Hij heeft veel ervaring met online marketing, leadgeneratie en het ontwikkelen van software. Frank deelt zijn kennis graag en schrijft o.a. onze e-books en blogs.

6 Reacties

 1. Hoi Frank, cool artikel. We hebben op basis van bovenstaande vergelijking een test gedraaid met Webinarjam die dus gebruik maakt van Google hangout on air. Daar zit een behoorlijke vertraging in tussen uitzenden en ontvangen van ongeveer 20-30 seconden. Dit is erg wennen en werkt de interactiviteit flink tegen.

  Hoe is jouw ervaring wat die vertraging betreft met andere aanbieders als GoToWebinar?

 2. Auteur
  Frank Husmann 3 jaar geleden

  Dank voor je reactie Keesjan! Het klopt dat er een flinke vertraging zit in webinar software op basis van Google Hangouts. Dit komt omdat de Hangout opgenomen wordt en de deelnemers de uitzending via de (vertraagde) opname zien. WebinarGeek heeft dit opgelost door een vertraging in te bouwen zodat je er als presentator en deelnemer geen last van hebt. De andere aanbieders zoals GVO en GoToWebinar hebben een kleinere vertraging waar ik weinig last van heb gehad tijdens het geven van webinars. Succes!

 3. Wij gebruiken al een aantal jaren GoToWebinar en zijn over het Technische aspect zeer tevreden. Wat ons echter niet bevalt zijn de beperkte mogelijkheden voor het aanpassen van de communicatie naar deelnemers. Die kun je niet geheel Nederlands maken of naar eigen inzicht opmaken Je kunt wel een logo uploaden maar verder is er geen ruimte voor huissstijl. Er zijn alternatieven die dat oplossen maar die komen samen met de (veel duurdere) diensten waardoor het financieel onaantrekkelijk wordt.

  • Auteur
   Frank Husmann 3 jaar geleden

   Dank voor je reactie Albert en erg herkenbaar! Ben benieuwd of je inmiddels al een andere passende leverancier hebt gevonden 🙂

 4. Wij hebben voor onze webinars inmiddels gekozen voor Webinarjam. Zitten ook nog wel wat haken en ogen aan hoor zoals de Google hangout vertraging maar qua communicatie en marketing gaat het allemaal ‘smooth’…

 5. E-Litt 1 jaar geleden

  Ik ben me aan het oriënteren op webinar software. Ik ben met je eens dat het tegenwoordig onmisbaar is. Bedankt voor je artikel. Ik ga me in de diverse aanbieders verdiepen.
  Groet,
  Peter Damen Elitt

Wat zijn jouw gedachten over dit artikel? Deel ze hier met andere lezers!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Alles weten over hoe je B2B leads genereert?

Ja, ik ben akkoord dat ik e-mails van Online Succes ontvang

Download dan de gratis Ultieme B2B leadgeneratie gids met meer dan 60+ pagina’s over:

 • De exacte stappen om continu online leads te genereren
 • Hoe je jouw leads uiteindelijk in sales verandert
 • Hoe NXP Semiconductors, CustomerGauge en PerfectView succesvol leads genereren